full screen background image
Search
2019. július 19. péntek -
  • :
  • :

Átadták az új rendőrkapitányság épületét Gárdonyban

Átadták az új rendőrkapitányság épületét Gárdonyban

2019.04.10. Európai színvonalú, első osztályú épület jelképes kulcsát vehette át kedden Sági János, a Fejér megyei Gárdony rendőrkapitányságának vezetője azon az ünnepségen, melyen hivatalosan is átadták a Velencei-tó közvetlen közelében felépült rendőrségi központot. Sok évtized után kaphatott új, közös otthont a tizennyolc településen szolgálatot teljesítő helyi rendőrség.

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern épület Gárdony város önkormányzata közreműködésével, a város tulajdonában lévő ingatlanon épülhetett meg. Az új kapitányság épületének megvalósítását még az előző ciklusban kezdeményezte L. Simon László országgyűlési képviselő a kormánynál, a javaslatát elfogadták, s a beruházás Tessely Zoltán helyi országgyűlési képviselősége alatt valósult meg.

A több mint 2200 négyzetméter alapterületre 1800 köbméter beton, 140 tonna betonacél és 73 kilométer vezeték került beépítésre. Az épületben 95 helyiség szolgálja a személyi állomány elhelyezését és az ügyfelek fogadását. A területen ezentúl helyet kaptak még mind a szárazföldi, mint a vízi közlekedést szolgáló eszközök tárolói is – összegezte Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány az új gárdonyi rendőrkapitányság átadóján.

– Itt minden együtt áll ahhoz, hogy kollégáim megfelelő körülmények között végezhessék munkájukat, mely a modern kor vívmányainak megfelelő. Míg az elmúlt években a gárdonyi rendőrkapitányság állományának négy különböző épületben, egymástól elszigetelten kellett munkáját végeznie, most a különböző szakterületek egymás közvetlen szomszédságában, egymást kölcsönösen támogatva, az állomány kohézióját szolgálva láthatják el feladataikat – fogalmazott a megyei rendőr-főkapitány, kiemelve a gárdonyi rendőrök munkáját, akik a korábbi körülmények ellenére is mindig a legjobb tudásuk szerint látták el feladatukat. Majd hozzátette: a munkáltató akkor adhat a legtöbbet munkavállalóinak, ha megfelelő körülményeket biztosít számukra feladataik elvégzésére.

– Ha a kollégák jól érzik magukat munkahelyükön, melyre második otthonukként tekintenek, akkor az megalapozhatja a hatékony munkavégzést.

Ugyanezt emelte ki később pohárköszöntőjében Tóth István, Gárdony polgármestere is, aki szintén üdvözölte a beruházás megvalósulását, ahol több gárdonyi lakos is szolgálatot teljesít. Az ünnepségre Kontrát Károly parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes Pintér Sándor belügyminiszter üdvözletét hozta el, s köszönetet mondott az eredményes szolgálatért, melyet a gárdonyi rendőrök végeztek a helyiekért.

– Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, s ma Magyarország Európa s a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ehhez nagyban hozzájárult a helyiek szolgálata, s az ország valamennyi rendőrének munkája. Ma Magyarország egy erős, büszke európai ország, amely rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy egy nagyberuházást, egy ilyen másfél milliárd forintos beruházást is saját erőből valósítson meg a Gárdony környéki polgárok biztonsága érdekében.

Forrás: Feol.hu. Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Dr. Varga Péter, Fejér megye, Gárdony, rendőrség
Close