full screen background image
Search
2019. április 23. kedd -
  • :
  • :

Korpási Bálint vehette át a Tokod Díszpolgára címet

Korpási Bálint vehette át a Tokod Díszpolgára címet

2018.08.21. Az elismeréssel idén Korpási Bálint birkózót tüntették ki, aki az Oroszországban rendezett kötöttfogású Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett a 72 kilogrammos súlycsoportban.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke Szent-Györgyi Albert szavait idézte az ünnepségen, miszerint a sport a lélek egyik legerőteljesebb nevelőeszközének számít. Hosszasan méltatta a tokodi sportoló életútját, aki sikereivel példát mutathatna a mai fiatalságnak.

Az önkormányzat idén is meghirdette a Tiszta udvar, rendes ház elnevezésű versenyt, amelyben a legszebb tokodi ingatlanokat keresték. A képviselő-testület döntése alapján a Tokod-Üveggyárban található Kodály Zoltán köz 9. szám alatti társasház, valamint Juhos Tamás és Keserű Ferenc ingatlanjai érdemelték ki az elismerést, amelyeket Tóth Tivadar polgármester adott át a díjazottaknak.

Az ünnepség ezután a kenyéráldással folytatódott, amelyen Kardos Mihály plébános megszentelte a kenyeret, majd Tóth Tivadar polgármester és Horváth Mihály alpolgármester közösen felszeletelték a cipót. A Szent István-napot az Egység zenekar koncertje zárta.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat. Fotó: 24.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in elismerések, Komárom-Esztergom megye, Popovics György
Close