full screen background image
Search
2020. november 29. vasárnap -
  • :
  • :

Átadták a piac új épületét Nagykőrösön

Átadták a piac új épületét Nagykőrösön

2019.03.08. Átadták pénteken Nagykőrösön a 600 millió forintos állami támogatásból felépült piac épületét, amely 1000 négyzetméteren, 31 árusítóhellyel kezdi meg működését.

Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alelnöke az átadó ünnepségen arról beszélt, hogy a piac nemcsak a termelő és a vevő üzletkötésének helyszíne, hanem a közösségépítésé is. Mivel az élelmiszer bizalmi termék, erre a bizalomra alapulva számtalan barátság jött már létre a termelők és a vevők között – fűzte hozzá.

Tájékoztatott arról, hogy a piac épülete mellett meg fog újulni a közeljövőben a vásártér is a vidékfejlesztési program 50 millió forintos támogatásával. Az államtitkár kitért az Európai Bizottság javaslatára, miszerint a következő uniós ciklusban csökkentenék a közös agrárpolitikai támogatásokat. Ez minden uniós gazdálkodóra negatív hatással lenne – húzta alá, ezért kérte a jelenlévőket, hogy írják alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) közös petícióját, amellyel szeretnék elérni, hogy a támogatások a későbbiekben is rendelkezésre álljanak.

Földi László, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője méltatta, hogy az elmúlt években Nagykőrösön más jelentős fejlesztések is történtek, példaként említette az Arany János Múzeumot, a Cifrakertet, a város megújult főterét.

Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere elmondta, hogy a mostani fejlesztés fontos állomás a piac történetében az őstermelői rész és a piacfelügyeleti épület megújítása után. A piaccsarnokot egy nagykőrösi vállalkozás építhette meg, amely pályázaton nyerte el a megbízást – tette hozzá.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Czira Szabolcs, Földi László, Kis Miklós, Nagykőrös, Pest megye
Close