full screen background image
Search
2020. október 21. szerda -
  • :
  • :

Átadták a Napló TOP 100 díjat Debrecenben

Átadták a Napló TOP 100 díjat Debrecenben

2017.12.12. Az üzleti életben elért sikereik és társadalmi szerepvállalásuk elismeréseként a 2016-os üzleti év Napló TOP 100 Gazdasági díját Szabó Miklósnak, a debreceni Tranzit-Ker Zrt. vezérigazgatójának, és Szabó Ákosnak, a Tranzit-csoport vezérigazgatójának adományozták az idén; a díjat a Hajdú-bihari Napló, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hajdú-bihari igazgatósága és a térségi iparkamara TOP 100 kiadványának bemutatóján adták át hétfőn, a kereskedelmi és iparkamara székházában.

Papp László, Debrecen polgármestere Hajdú-Bihar legnagyobb árbevételt elért száz vállalkozásának vezetői előtt arról beszélt, hogy a város expanzióban van: mind a gazdaság, az oktatás, a kultúra és a szolgáltatások terén jelentős mértékben, évről-évre fejlődik.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy 2014 és 2017 között pályázati forrásokból 200 milliárd forint áramlott, illetve áramlik a helyi gazdaságba, és ebben az időszakban több mint 4 ezer új munkahely jött létre Debrecenben. Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy növelni kell a kis- és középvállalkozások (kkv) versenyképességét, beszállítói tevékenységét annak érdekében, hogy a nemzetközi téren is jegyzett nagyvállalati szféra ne “szakadjon el” a kkv-któl.

Tasi Sándor, a hajdú-bihari önkormányzat alelnöke elmondta: a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatai keretében eddig több mint 100 milliárd forint felhasználásról született döntés. Hozzátette: önkormányzatokkal és civil szervezetekkel több mint 6 milliárd forint forrás felhasználásáról írtak alá támogatási szerződést ipari parkok fejlesztésére, mintegy száz hektár területen.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) pályázatain november végéig 114 milliárd forintot nyertek el debreceni és hajdú-bihari vállalkozók, míg vidékfejlesztésre 54 milliárdot, humán erőforrás-fejlesztésre 43 milliárdot használhatnak fel hajdú-Biharban – jegyezte meg az alelnök.

Veres István László, a NAV hajdú-bihari adó- és vámigazgatója elmondta: a száz legnagyobb adózó a hajdú-bihari vállalkozásoknak mindössze 0,4 százaléka, miközben ők állítják elő a megye exportjának 84,1 százalékát, az adózás előtti eredményük pedig az összes eredmény 43,1 százaléka. A hajdú-bihari vállalkozások nettó adóteljesítménye “alulról közelíti” a 300 milliárd forintot – jelezte az adóigazgató.

Miklóssy Ferenc, a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara elnöke bejelentette: a termelőképesség és a jövedelmezőség javításának támogatása érdekében több megyei kamara összefogásával megalakítják a Kelet-magyarországi Kamarai Szövetséget.

A hajdú-bihari TOP 100 kiadvány szerint a megye öt legnagyobb árbevételű és legtöbb adót fizető vállalkozása a KITE Zrt., a Teva Gyógyszergyár Zrt., az NI Hungary Kft., a Tigáz Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt., és az E.ON Tiszántúli Áramszolgáltató Zrt.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Debrecen, gazdaság, GINOP, Hajdú-Bihar megye, Papp László, Tasi Sándor, TOP
Close