full screen background image
Search
2019. május 26. vasárnap -
  • :
  • :

Átadták a megyebál jótékonysági bevételét

Átadták a megyebál jótékonysági bevételét

2018.07.26. A petrozsényi Jézus Szíve kápolna felújítására fordítják a 2018. évi veszprémi Megyebál jótékonysági bevételét.

A négyszázezer forint összegű támogatást a nagy hagyományokkal rendelkező társasági esemény szervezői képviseletében Polgárdy Imre a megyegyűlés elnöke, Campanari-Talabér Márta Várpalota polgármestere valamint Néző László, a Napló főszerkesztője adták át a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút sajtótájékoztatóján Szász János pápai káplán, petrozsényi plébánosnak.

Petrozsényben, az egykori ferences nővérek zárdájában működik jelenleg a Böjte Csaba nevével fémjelzett Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik gyermekotthona, a kápolna ehhez a létesítményhez tartozik. A kápolna felújítása már elkezdődött, de sok még a tennivaló, hiszen az templom környékét is szeretnék idővel rendbe tenni- jelezte a petrozsényi plébános.

Böjte Csaba ferences szerzetes a Magyar Örökség- díjas marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkarral érkezett Veszprém megyébe, a gyermekek a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút keretében több tóparti városban is adnak koncertet, és szabadtéri szentmiséken is közreműködnek. A missziós program keretében először látogattak Balatonfűzfőre. Böjte Csaba a missziós körút sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hisz abban, hogy jókedvből, imádságból, éneklésből lehet otthont, hazát építeni.

A ferences szerzetes felhívta a figyelmet arra is, hogy a Családok évében az anyaországban élő magyarokkal szeretnék megünnepelni a Szent Ferenc Alapítvány 25 éves jubileumát. A jeles évforduló alkalmából „Jobb velünk a világ” címmel szerveznek nagyszabású rendezvényt a Papp László Budapest Sportarénában, ahol neves hazai előadók lépnek fel, a programra mintegy félezer árva is érkezik az erdélyi Böjte féle gyermekotthonokból.

Forrás/fotó: Veszprém Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in adományozás, Campanari-Talabér Márta, Petrozsény, Polgárdy Imre
Close