full screen background image
Search
2019. április 23. kedd -
  • :
  • :

Átadták a IV. Vas megyei búzatermelési verseny díjakat

Átadták a IV. Vas megyei búzatermelési verseny díjakat

2018.10.31. Gazdafórumot tartott kedden az Új-Ebergényi Kastélyszállóban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Megyei Szervezete, ahol átvehették díjaikat az idei, immár negyedik alkalommal meghirdetett búzatermesztési verseny helyezettjei.

A díjakat Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Nagy István agrárminiszter adták át. Étkezési búza kategóriában Kenyeres István salköveskúti gazdálkodó érte el a legnagyobb hozamot, hektáronként 9,85 tonna termést takarított be. Takarmánybúza kategóriában Lőrincz Lajos döbörhegyi gazda nyerte a termésversenyt, 9,02 tonna/ hektáros termésátlaggal.

A fórumon elsőként Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elismeréssel szólt a NAK vasi szervezetének kezdeményezéséről, a búzatermelési versenyről, amely bizonyítja, hogy hazai gazdák is képesek a világ élvonalát elérő terméseredményeket produkálni.

Dr. Nagy István agrárminiszter szólt a gazdákhoz, megköszönve kitartásukat, amiért a nehéz körülmények között is ezt a szép hivatást folytatják. Elmondta: nem csekély eredmény, hogy a magyar agrárium 20 millió embert lát el élelmiszerrel, ám ezt fokozni szükséges.

Utolsó előadóként dr. Pusztavámi Márton, a NAK Vas megyei elnöke szólt a kamarai munkáról, amely magában foglalja a fejlődést akadályozó tényezők feltérképezését csakúgy, mint a gazdálkodók tudásának fejlesztését, a követésre méltó példák tanulmányozását.

Forrás/fotó: Vas Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in aratás, búza, dr. Nagy István, dr. Pusztavámi Márton, fórum, Győrffy Balázs, Majthényi László, mezőgazdaság, NAK, Vas megye
Close