full screen background image
Search
2020. május 31. vasárnap -
  • :
  • :

Átadták a határon átnyúló, kerékpározható új összekötőutat

Átadták a határon átnyúló, kerékpározható új összekötőutat

2019.11.27. Hivatalosan is átadták tegnap a Lendvadedest, Dedeskecskést és a szlovén Hosszúfalut összekötő kerékpározható közutat, melyet a rédicsi Tenke-hegy és a szlovéniai Lendva-hegy között alakítottak ki az Iron Curtain Cycling elnevezésű magyar–szlovén projekt keretében.

A rendezvényen Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője szólt arról, hogy a trianoni határok kijelölése ezt a térséget is negatívan érintette, s ez az útavató gyógyír az 1920-as döntésre, hiszen az elvágott szálakat ezzel is igyekeznek jelképesen összevarrni.

Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a Zala Megyei Önkormányzat vezető partnerségével megvalósuló projekt keretében elkészült beruházás a határ menti közlekedés fejlesztése mellett turisztikai célokat is szolgál. Egy határon átnyúló komplex térségi kerékpáros turisztikai elképzelés valósul meg, kialakul egy közös desztináció, ahol a látogatók a táj szépsége mellett kulturális és gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatnak.

A beruházás műszaki paramétereit Vizi Norbert, a NIF Zrt. projektiroda-vezetője ismertette. Elmondta, hogy az útszakasz teljes hossza 1,89 kilométer, először a szlovéniai Csente irányába haladó meglévő szakaszt építették át mintegy 915 méter hosszban, majd az ehhez csatlakozó, a szlovéniai aszfaltozott úthálózattal összeköttetést biztosító 979 méteres új rész készült el. Megerősítették az elektromos vezetékek oszlopait, 30 sorfát és 1710 cserjét ültettek, biológiai rézsűvédelemmel látták el a vízépítési munkarészeket, és vezetőkorlátot is elhelyeztek. A munkálatokat több mint 371 millió forintból végezte el a Vértes-Út Kft.

Forrás: Zala Megyei Önkormányzat. Fotó: Zalai Hírlap
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in kerékpár, Pácsonyi Imre, Vigh László
Close