full screen background image
Search
2019. május 23. csütörtök -
  • :
  • :

Átadták a gárdonyi szabadidőparkot

Átadták a gárdonyi szabadidőparkot

2018.12.03. Nagyon várták már a helyiek, hogy átadják azt a nagyszabású játszóteret és sportparkot, amelynek hivatalos átadójára pénteken került sor. A Katlan névre keresztelt központ új távlatokat nyit a szabadtéri kikapcsolódást keresőknek a fejér megyei Gárdonyban. 

Tóth István polgármester felvezetésével futották körbe a gyerekek a Katlan névre keresztelt szabadidőparkot, annak pénteki hivatalos megnyitóját követően. Ez a fajta „nyitány” itt nem is csoda, tekintve a polgármester testnevelés tanári múltját, aki ruganyos léptekkel tette meg a kört a mínuszok ellenére is.

Mint kiderült megnyitóbeszédéből, az utolsó „kapavágásra”, vagyis rendezgetésre még csütörtökön este került sor, így mondhatni, valóban frissen készült beruházásról van szó. Amelynek elkészülte sokaknak köszönhető – nekik név szerint is megköszönte a város vezetője a sok segítséget a megnyitón. A beruházás négy pályázatnak köszönhetően készülhetett el – mondta el később a Fejér Megyei Hírlapnak – , amelyek összesen közel 80 millió forintot jelentettek. Ehhez azonban még körülbelül ugyanennyit tett hozzá a város is.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos, Dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselői, a Gárdony Városi Sportklub és még sokan mások közreműködése kellett ahhoz, hogy Gárdonyban, a polgármesteri hivatal mellett létrejöhessen a Katlan névre keresztelt szabadidőpark – hangsúlyozta köszöntőjében Tóth István, Gárdony polgármestere, aki a pénteki avatóünnepségen köszöntötte a jelenlévőket.

– Korábban hosszú ideig nem volt itt hasonló. Az összes sportlétesítmény, tér ugyanis az agárdi parkerdőbe került az elmúlt évtizedekben, a gárdonyi városrész azonban ennek híján volt. Nem beszélve arról, hogy a gárdonyi iskola meglehetősen kicsi teret kapott, a mindennapos testnevelés bevezetésével pedig már végképp nem volt hol megtartani megfelelő színvonalon a foglalkozásokat – mondta el az előzményeket a polgármester, hozzátéve: a gárdonyi iskola közelében, a hivatal mellett találták meg a megfelelő helyet.

– Itt a hetvenes években egy bontás során felhalmozott törmelékből álló, a helyiek által csak „Királydomb”-nak nevezett rész terült el, amely gyakorlatilag egy gazzal benőtt sitthalmaz volt. Tavaly megkezdődött a feltárás, s onnantól kezdve már „csak” négy pályázatot kellett megnyerni, végigvinni és felépíteni… Gyönyörű gyöngyszemet adhatunk így most át a gárdonyi családoknak – végül a város vezetője a jövő évi terveket is ecsetelte: a parkkal szemben egy kétszintes öltöző, mellette egy egészségügyi központ épül, valamint három vállalkozás is helyet kap itt.

Tessely Zoltán pedig e szavakkal gratulált az önkormányzatnak: – Azon túl, hogy a pályázatok önerejét biztosította, a belső napelemes világítást és a parkosítást is finanszírozta – majd több támogatót és segítőt kiemelve hangsúlyozta: – Sajnos nem tudunk név szerint köszönetet mondani azoknak a vállalkozásoknak, amelyek felajánlották társasági nyereségadójukat, de köszönjük nekik, hiszen ennek az adókedvezménynek az igénybevételével ők biztosították a forrás hetven százalékát – majd pedig hozzátette:

A gárdonyihoz hasonló beruházások azért vannak, hogy az egészségünket ne javítani kelljen, hanem hogy azt meg tudjuk őrizni. A központi költségvetésben ezért sportcélú beruházásra 2010-hez képest tízszer annyi forrást, közel 200 milliárd forintot rendeltek – amelyeknek köszönhetően ilyen lehetőségeket tudtunk átadni, mint itt, Gárdonyban a mai napon.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Fejér megye, Gárdony, Molnár Krisztián
Close