full screen background image
Search
2020. október 25. vasárnap -
  • :
  • :

Átadták a 7,7 milliárd forintból létesült Mavir Kerepes alállomást

Átadták a 7,7 milliárd forintból létesült Mavir Kerepes alállomást

2016.11.14. Átadták a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. Kerepes 400/120 kilovoltos feszültségszintű alállomását – közölte a Mavir.

A beruházás a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által elfogadott Hálózatfejlesztési terv alapján, zöldmezős beruházásként valósult meg 7,7 milliárd forintból. A beruházással nőtt a gödöllői térség és a Budapest környéki agglomeráció villamosenergia ellátásbiztonsága.

Az alállomás a legmodernebb készülékek, berendezések felhasználásával, a legkorszerűbb építési technológiák alkalmazásával, a környezetvédelmi szempontok maximális érvényesítésével létesült – áll a közleményben.

Csomai Kamilla, a Mavir Zrt. vezérigazgatója az eseményen kiemelte: Magyarország nagyfeszültségű átviteli hálózata az együttműködő európai villamosenergia-rendszer részeként kulcsszerepet játszik nemcsak Magyarország, hanem a térség villamosenergia ellátásbiztonságának fenntartásában, valamint az egységes európai villamosenergia-piac működésében is. A fejlesztés nem áll meg, Szigetcsépen a zrt. már megkezdte egy, a most átadottal gyakorlatilag azonos létesítmény építését – közölte a vezérigazgató.

A fejlesztés tervezője, kivitelezője, és műszaki ellenőre az MVM ERBE Zrt. és az MVM OVIT Zrt. voltak.

MTI

Fotó: nrgreport.com
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Read previous post:
Close