full screen background image
Search
2018. szeptember 25. kedd -
  • :
  • :

Aláírták a nyertes települések a támogatási szerződését Fejér megyében

Aláírták a nyertes települések a támogatási szerződését Fejér megyében

2017.06.07. A hatvanöt nyertes Fejér megyei település 12 milliárd forintot megközelítő TOP támogatási szerződését a múlt pénteken délelőtt a Megyeházán írták alá. Az elsők között szerződő polgármestereket Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Fejér megye három országgyűlési képviselője sajtónyilvános ünnepi eseményen köszöntötte a Címerteremben.

Fejér megyében a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében benyújtott pályázatok szerződés előkészítési folyamata eredményesen lezárult. A Top pályázati források Fejér megye településeinek életében is kiemelt jelentőséggel bírnak. Első körben 14,4 milliárd forintnyi Fejér megyei pályázatról született döntés a TOP keretében. 65 nyertes Fejér megyei település 12 milliárdot megközelítő támogatási szerződésének aláírására június 2-án, pénteken délelőtt a Megyeházán került sor.

 Az ünnepi esemény alkalmából közös sajtótájékoztatón köszöntötte Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a jelen lévő országgyűlési képviselőket, az első körben szerződő, 13 támogatásban részesített települési önkormányzati vezetőt, Dr. Gyűszű Györgyöt, a Magyar Államkincstár Fejér Megyei Igazgatósága igazgatóját és Turiné Menczel Andreát, az Albensis Nonprofit Kft. ügyvezetőjét a Megyeháza Címertermében.
A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az asztalnál helyet foglaló polgármesterek azon szerencsések közé tartoznak, akik az elsők között írhatják alá a támogatási szerződésüket. Ünneplésre ad okot a számunkra, hogy mai napon 65 település közel 12 milliárd forint összegben tud szerződést kötni. A folyamat itt nem ér véget, hiszen a következő időszakban is folyamatos lesz a támogatási szerződések megkötése.
A településeknek és a településen élőknek szintén jó hír, hogy a szerződéskötésen túl nagyon rövid időn belül a támogatás teljes összegét is megkapják. Hiszen, mint mondta: Magyarországon, egyedülálló módon a kormánynak köszönhetően az a döntés született, hogy a támogatási összeg száz százalékát a települések előre meg fogják kapni. Az elnök megköszönte a települések sikeres és eredményes pályázati együttműködését, az országgyűlési képviselőknek a segítető és koordináló munkáját a TOP források összegyűjtésében, valamint az államkincstár megyei igazgatóságának és az Albensis kft.-nek a közreműködését a pályázatokban. Végül eredményes és sikeres pályázati megvalósítást kívánt a megye polgármestereinek.
„A támogatási szerződés aláírásával minden település lépett egyet előre”- hangsúlyozta Törő Gábor, országgyűlési képviselő. „Reményeink szerint ebben a hónapban a támogatási szerződés aláírása után röviddel átutalásra kerülnek a források. Azt szeretnénk, hogy év végére kétharmados készültséggel megvalósuljanak ezek a beruházások. Azt gondolom, hogy ez komoly erőfeszítéseket igénylő munka lesz, de sok sikert kívánok hozzá minden településnek.”- tette hozzá Törő Gábor.
„Fontos mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen a támogató döntések meghozatala után a polgármesterek a támogatási szerződések aláírásával a megvalósítás szakaszának első fontos lépését teszik ma meg.”- fogalmazott Dr. Galambos Dénes, országgyűlési képviselő. A TOP arra ösztönzött bennünket, hogy komplexitásban tudjunk együtt gondolkodni és most is arra kért mindenkit, hogy a rendelkezésre álló forrásokból jól, gyorsan és szabályszerűen segítsék a megvalósító munkát a településeken.
„Mindannyian örömmel tekintünk azokra a projektekre, amelyeket sikeresen megfogalmaztak, és amelyek most itt aláírásra kerülnek.” – mondta Varga Gábor Az országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos örömmel tájékoztatott arról, hogy még soha nem látott méltányos pályázati feltételek mentén indulhattak a megye települései a mostani tervezési és fejlesztési ciklusban. Hiszen száz százalékban kifizetve, tényleg jó gazda pontosságával kell csak a pénzeket az elkövetkező időszakban a projektekre elkölteni– hangsúlyozta a képviselő és sok sikert kívánt a munkához.
Forrás/fotó: Fejér Megyei ÖnkormányzatVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Fejér megye, Molnár Krisztián, önkormányzat, pályázat, Székesfehérvár, TOP
Close