full screen background image
Search
2019. február 22. péntek -
  • :
  • :

Akcióterv születik a kis- és középvállalkozások támogatására

Akcióterv születik a kis- és középvállalkozások támogatására

2019.02.07. Új, a digitális megoldások szélesebb körű elfogadását és alkalmazását, a vállalkozások tudatosságának erősítését helyezte fókuszba az a Görögországban megrendezett szakmai ülés, melyen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat is részt vett.

A megyei önkormányzat a két és fél éve futó PURE COSMOS, Állami hatóságok szerepe a kis- és középvállalkozások versenyképességének növelésében című projekt kapcsán olyan nemzetközi jó gyakorlatot keres, mely által az adminisztratív terhek csökkennek, a közigazgatási bürokrácia enyhül, az elektronikus ügyintézés erősödik, az információtechnológiai készségek-képességek pedig javulnak.

A sorrendben hatodik munkacsoport ülést 2019. január 29-én, Thessalonikiben tartották az ANATOLIKI SA – Kelet-Thessaloniki Helyi Hatóságainak Fejlesztési Ügynöksége rendezésében, olasz, német, brit, spanyol és cseh partnerek közreműködésével. Az eseményen lehetőség nyílt bemutatni a megye terveit a kiemelten fejleszteni kívánt tematikus területek, így a vidéki térségek vállalkozásait segítő megyei platform létrehozásával, a társadalmi vállalkozásokat támogató elképzelésekkel, illetve az elektronikus ügyintézési lehetőségek szélesebb körű alkalmazásával kapcsolatban.

A megyei önkormányzat munkatársai egy tanulmányút keretében egy, a női foglalkoztatást évek óta sikeresen segítő helyi kezdeményezést is megismertek, mely társadalmi vállalkozás formájában aktívan közreműködik a nők munkaerőpiaci elhelyezkedésének javításában.

A szakmai látogatáson a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat delegációját a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Kőrös Vanda Enterprise Europe Network tanácsadó is elkísérte, szakmai tapasztalataival erősítve a megbeszélések sikerét.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Görögország, Hajdú-Bihar megye, önkormányzat, Pure Cosmos
Close