full screen background image
Search
2020. április 5. vasárnap -
  • :
  • :

Agrya Fiatal Gazda Klub – Fókuszban az “osztatlan közös földek”

Agrya Fiatal Gazda Klub – Fókuszban az “osztatlan közös földek”

2019.11.07. Az AGRYA regionális partnereivel a közelmúltban létrehozta a Fiatal Gazda Oktató és Tanácsadó Központok Hálózatát. A Központok az ország különböző részein – Tiszadob, Szegvár, Kecskemét, Kóny, Szekszárd – az AGRYA tervei szerint a fiatal gazdák szakmai találkozásaihoz és tájékozódásához adnak állandó helyet.

Célunk az, hogy ezek a helyek valódi találkozási pontjai, klubjai legyenek a térség fiatal gazdáinak, erősítve a szakmai és személyes kapcsolatokat a fiatal generáció tagjai között.

Ehhez nyújtanak kiváló alkalmat a rendszeres találkozók a Központokban.

A szegvári központban 2019. november 6-án a Csongrád Megyei Közgyűlés, A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrya Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége közös rendezésében tartott szakmai konzultációt.

A rendezvényt a Csongrád Megyei Közgyűlés képviseletében Kormányos Sándor mezőgazdasági tanácsnok nyitotta meg, majd a következő szakmai témákról tájékozódhattak a Fiatal Gazdák:

1. Az osztatlan közös tulajdon rendezésével kapcsolatos jogszabályi változások Gósz Zoltán, földügyi referens, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

2. Osztatlan közös földek ügyintézésének gyakorlati tapasztalatai Török László, földvédelmi és földminősítési szakügyintéző, Csongrád Megyei Kormányhivatal

3. Földvásárlás finanszírozása Szabó István, OTP

A rendezvény létjogosultságát az érdeklődők száma is bizonyítja. Egyre több fiatal agrár szakember igényli az ilyen jellegű szakmai találkozókat, melyek az ismeretek bővítésén túl, lehetőséget biztosítanak számukra a szakma vezetőivel és más fiatal gazdákkal való kapcsolatépítésre is.

Képeink a szegvári Fiatal Gazda Oktató és Tanácsadó Központban készültek.

Forrás: Csongrád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád megye
Close