full screen background image
Search
2020. április 5. vasárnap -
  • :
  • :

A vidék helyzetéről és lehetőségeiről tart konferenciát a MÖOSZ

A vidék helyzetéről és  lehetőségeiről  tart konferenciát a MÖOSZ

2016.11.21. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége „A vidék teszi a dolgát” címmel konferenciát szervez 2016. november 24-én, 10:00 és 16:30 között, a Pest Megyei Önkormányzat Dísztermében. A konferencia a Vidékstratégia 2016 konferenciasorozat részeként, a HÉTFA Kutatóintézet és Elemzőközpont szakmai támogatásával valósul meg.

A konferencia három fő fókusztémája a vidéki gazdaság megerősítése, a vidéki társadalom és a vidék működését biztosító állami tevékenységek szervezése. Célja számba venni, hogyan lehet gazdagabb a magyar vidék, mit tesznek és tehetnek ennek érdekében a helyi élet gazdasági, közösségi vezetői, a megyei önkormányzatok és a kormányzati szereplők.

Az esemény eltér az akadémiai és szakpolitikai viták szokásos koreográfiájától, sokkal inkább egy élő beszélgetésfolyamként kerül megrendezésre. A konferencia a vidék számára fontos témákat elsősorban konkrét történeteken keresztül mutatja be. A szegény, eldugott falvak helyzetéről egy ezzel szembenéző és változtatni akaró település példáján; a gazdasági összefogás témakörét sikeres helyi történeteken keresztül tárják fel.

Az esemény előadói a vidéki élet szervezésének kiemelkedő szereplői, illetve a kormány és a megyei önkormányzatok vezetői.

További információk és a konferencia részletes programja – kattintson!
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Budapest, konferencia, MÖOSZ
Close