full screen background image
Search
2019. december 6. péntek -
  • :
  • :

A TOP-források harmadát már lekötötték Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

A TOP-források harmadát már lekötötték Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

2017.05.12. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére eső 89,2 milliárd forintos forrásának harmadát már lekötötték, ebből az összegből több mint több mint 180 projekt valósulhat meg – jelentették be a megyei közgyűlés vezetői csütörtökön sajtótájékoztatón, Nyíregyházán.

Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke elmondta, a benyújtott támogatási kérelmek első körében 30 milliárd forintot osztanak szét a nyertes pályázók, projektötletek között.

A 2020-ig rendelkezésre álló európai uniós pályázati forrásokból a megyék közül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe jut a második legmagasabb támogatási összeg – emlékeztetett a közgyűlési elnök. Hozzátette, az érintett településeken ipari park, óvoda- és bölcsődeépületek felújítása, belterületi utak építése, közlekedés- és turizmusfejlesztés, városrehabilitáció, egészségügyi és más közösségi szolgáltatások fejlesztése valósulhat meg a következő időszakban.

A felhívásokra benyújtott projektötletek közül csak olyan valós fejlesztési tervek lehetnek sikeresek, amelyek az úgynevezett döntés-előkészítő bizottság javaslata alapján, az irányító hatósági döntést követően megkapják a megyei közgyűlés egyetértő nyilatkozatát – mondta Seszták Oszkár.

Az első körben nyertes projektek keretében például iparipark-fejlesztésre 2,7 milliárd, helyi gazdaságfejlesztésre 1,2 milliárd, a turizmus élénkítésére 4,8 milliárd, óvodák és bölcsődék építésére vagy rekonstrukciójára 6,3 milliárd, a Zöld város programra 1,7 milliárd, környezetvédelmi fejlesztésekre pedig 5,6 milliárd forintot fordítanak.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in egészség, közlekedés, óvoda, pályázat, Seszták Oszkár, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, TOP
Close