full screen background image
Search
2020. október 27. kedd -
  • :
  • :

A Tolna megyei vállalkozásoknak is hasznos az útfelújítás

A Tolna megyei vállalkozásoknak is hasznos az útfelújítás

2016.11.21. Tamási térségében is befejeződtek a munkálatok a Komplex Útfelújítási Program keretében. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót a járásszékhelyen Hirt Ferenc országgyűlési képviselő, Porga Ferenc polgármester, Becze Szabolcs, a megyei közút igazgatója, illetve Csőszné Kacz Edit, Simontornya polgármestere.

A két várost összekötő 61-es út számos szakasza megújult, valamint a 65-ös és 64-es bevezető útszakaszai is. A vezetők nem csupán a komfortos és biztonságos közlekedés miatt fejlesztettek, hanem a vállalkozásoknak, befektetőknek is kedvezni kívántak a megfelelő infrastruktúra kiépítésével.

Hirt Ferenc a megye fejlesztési biztosaként céljául tűzte ki a siralmas állapotban lévő utak rendbetételét. A képviselő szerint a rossz utak a vállalkozásokat is távol tartják, ami nem kedvez a térség gazdasági helyzetének. Kitért arra is, hogy a szükséges források biztosításával tovább folytatódik az alsórendű utak felújítása.

Sajtótájékoztató Tamásiban. Fotó: Ótós Réka

Becze Szabolcs mindenekelőtt köszönetet mondott az önkormányzatoknak partnerségükért, a honatyáknak pedig a megyét érintő kedvező döntések megszületéséért. Ezek nélkül nem történhetett volna meg ekkora léptékű útfelújítás – hangsúlyozta. Tamási térségében a három említett főút különböző szakaszai közel 17 kilométer hosszan, a buszmegállókkal, vízelvezetőkkel, és táblákkal együtt kerültek felújításra.

Régóta vágytunk arra, hogy megújuljanak a rossz állapotban lévő utak – jelentette ki Csőszné Kacz Edit. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a jövőben is folytatódnak a hasonló fejlesztések, hiszen számos elképzelésük van. „Ezáltal az ország és a gazdasági szereplők is közelebb kerültek Simontornyához.”

Porga Ferenc szerint nem csak a két város, hanem a térség lakóinak is fontos, hogy jó minőségű utakon közlekedhetnek.

A vezető képen Hirt Ferenc, Porga Ferenc, Csőszné Kacz Edit, és Becze Szabolcs. Fotó: Ótós Réka

A Komplex Útfelújítási Program Tolna megyei részleteiről itt olvashat bővebben – kattintson!

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Becze Szabolcs, Csőszné Kacz Edit, Hirt Ferenc, közlekedés, Porga Ferenc, Tamási, Tolna megye, utak
Close