full screen background image
Search
2020. október 30. péntek -
  • :
  • :

A Széchenyi Tőkealap támogatásával fejlesztenek egyedi rendszert

A Széchenyi Tőkealap támogatásával fejlesztenek egyedi rendszert

2016. január 27.  A Széchenyi Tőkealap (SZTA) 210 millió forintos tőkeemelést hajt végre a nyíregyházi SYSX informatikai cégben, a társaság az acéliparban használatos hegesztőgépek hatékonyságát növelő, egyedülálló rendszert fejleszt.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szerdai tájékoztatása szerint a 2015-ben alapított SYSX Informatikai Fejlesztő és Szolgáltató Kft. által továbbfejlesztendő termék, a Gémtech Energia Megtakarító és Munkaidő Optimalizáló Rendszer (GEMMOR) a hegesztőgépre kapcsolva a technológiai vezetők, termelésirányítók számára biztosít pontos információkat a hegesztési munkafolyamatokról.

A rendszernek köszönhetően a munkavégzések során mérhetővé, és egy számítógépes hálózat segítségével szervereken tárolhatóvá is válnak a hegesztések paraméterei. A szoftver révén akár valós időben is megtekinthetőek és kiértékelhetőek a munkafolyamat adatai, az így kapott eredményekkel minőségjavulás, az utómunkák mennyiségének csökkenése, energia megtakarítás, hatékonyságnövelés érhető el, valamint az adatok elemzéseinek eredményei a dolgozók oktatásában is felhasználhatóak.

A SYSX elsődleges célja a GEMMOR rendszer piacra vitele és továbbfejlesztése, valamint kutatás-fejlesztési tevékenységének bővítése.

A közleményben Csuhaj V. Imre, az SZTA elnök-vezérigazgatója kifejti, a tőkeemelés lehetőséget nyújt arra, hogy az egyedi termék értékesítése révén a vállalkozás jelentős mértékben növekedjen, ráadásul a technológia a piaci szegmenst is képes fellendíteni. A rendszernek köszönhetően az acélszerkezeteket gyártó cégek költségei csökkennek, miközben a hatékonyságuk növekszik. A technológiai újdonság fejlesztési lehetőséget kínál a szektor kis- és középvállalkozásainak, amelyek így optimalizálni tudják saját működésüket is – áll a közleményben.

MTI

* A kép illusztráció
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in fejlesztés, informatika, kutatás, Nyíregyháza, pénzügyek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Close