full screen background image
Search
2020. július 8. szerda -
  • :
  • :

A somogyi Vármegyeházán ülésezett a MÖOSZ Főjegyzői Kollégiuma

A somogyi Vármegyeházán ülésezett a MÖOSZ Főjegyzői Kollégiuma

2018.09.19. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) Főjegyzői Kollégiuma ülésezett kedden a somogyi Vármegyeházán. A résztvevőket a házigazda Somogy Megyei Önkormányzat elnöke, Biró Norbert és a Fehérvári Tamás, a MÖOSZ elnöke köszöntötte.

A főjegyzők, jegyzők ülésén tárgyaltak többek között az önkormányzati feladatok végzését segítő és szabályozó informatikai rendszerről, melyet a megyei önkormányzatok is bevezetik. Az ASP (Application Service Provider) célja, hogy a közigazgatási szolgáltatások bárki számára elektronikusan is igénybe vehetők legyenek. A csatlakozás folyamatáról Miszlai József, a Magyar Államkincstár hálózatirányításért felelős elnökhelyettese tájékoztatta a jegyzőket.

A napirendek közé bekerültek a Terület- és településfejlesztési Operatív Program végrehajtásának aktuális kérdései is, melyekről Oláh Gábor számolt be. A regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár kiemelte: megyei szinten 6-8 százalék többletforrás jut az eddigi kereten felül a pályázatokra a költségek növekedése miatt. Az ülésen emellett szóba került az európai általános adatvédelmi rendelet, a GDPR megyei önkormányzatokat érintő feladatrendszere is.

Forrás/fotó: Somogy Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bíró Norbert, Fehérvári Tamás, MÖOSZ, Oláh Gábor, önkormányzat, Somogy megye
Close