full screen background image
Search
2019. március 21. csütörtök -
  • :
  • :

A Megyeházán tanácskozott a Főjegyzői Kollégium

A Megyeházán tanácskozott a Főjegyzői Kollégium

2016.06.10. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) Főjegyzői Kollégiuma csütörtökön Miskolcon, a Megyeházán tartotta soros ülését. A tanácskozás középpontjában a területfejlesztéssel kapcsolatos aktuális kérdések szerepeltek.

Az ülést dr. Kovács János, a Főjegyzői Kollégium elnöke, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat főjegyzője nyitotta meg. Ezt követően Pajna Zoltán, a MÖOSZ társelnöke, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke mondott köszöntőt.

Emlékeztetett rá: a választások óta eltelt másfél éve arról szólt a megyei önkormányzatoknak, hogy a feladatok terén a törvényi keretek adta maximumot elérjék. Sikerrel jártak, „a munka a nyakunkba szakadt, hál istennek” – utalt a TOP pályázatokkal kapcsolatos feladatokra. Ezt követően ezzel kapcsolatos technikai részletekről volt szó.

pajna-fjkPajna Zoltán.

Dr. Kovács János emlékeztetett, hogy a MÖOSZ-nak jelenleg egyetlen szakmai munkacsoportja működik a Főjegyzői Kollégium és kezdeményezte, hogy tekintettel a feladatokra hozzanak létre egy területfejlesztési és egy főépítészi munkacsoportot is.

Ezzel összefüggésben Szunyogh László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat főépítésze tartott előadást a települési önkormányzatok főépítészi feladatairól. Szombatiné dr. Sebők Emese, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat aljegyzőjének felvezetését követően részletes szakmai megbeszélést folytattak a megyék szakemberei a területfejlesztési feladatok aktuális kérdéseiről, különös tekintettel a folyamatban lévő TOP pályázatokra.

A Főjegyzői Kollégium ülésén tájékoztató hangzott el az országos népszavazásra történő felkészülésről, valamint a megyei önkormányzatok gazdálkodásáról. Zárásként Pajna Zoltán megköszönte a hozzászólásokat, hasznos információkat. Jelezte, hogy a két munkaszervezet létrehozásával kapcsolatos kezdeményezést támogatja.

A vezetőképen dr. Kovács János.

Forrás/fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Borsod-Abaúj-Zemplén megye, dr. Kovács János, MÖOSZ, Pajna Zoltán
Close