full screen background image
Search
2020. március 29. vasárnap -
  • :
  • :

A jövőben is terveznek útfelújításokat Tolnában

A jövőben is terveznek útfelújításokat Tolnában

2016.11.24. A hazai forrásból finanszírozott Komplex Útfelújítási Programban szereplő valamennyi Tolna megyei út elkészült, köztük a szerdán ünnepélyesen átadott 63-as és 6233-as számú utak közel 26 kilométer hosszan megújult szakaszai is.

Horváth István, a térség országgyűlési képviselője az útfelújítás kedvező hatásait hangsúlyozta, ugyanakkor az óvatos közlekedés fontosságára is felhívta a figyelmet. A képviselő szerint mindenki örül az új, minőségi útszakaszoknak, azonban sokan nem mérik fel reálisan a közlekedési viszonyokat és gyorsabban vezetnek, ezáltal a balesetek is gyakrabban fordulnak elő. Márpedig az emberi élet nem pótolható a materiális javakkal, ezért fő a felelős közlekedés – jelentette ki.

A felújítások célja, hogy az eddig rendkívül rossz állapotban lévő utak biztonságossá váljanak, és a környék települései elérhetőek legyenek. Az országgyűlési képviselők fontosnak tartották, hogy a megye útjainak rendbetételével gondoskodjanak választópolgáraikról. Ahol még szükséges, ott elvégzik a felújítást – húzta alá Horváth István.

Gáncs István, Tengelic polgármestere a Paksi Atomerőmű fejlesztését emelte ki, amely kapcsán fontos a környező települések megfelelő infrastrukturális hátterének megteremtése. A beruházás komoly jelentőséggel bír Paks környékén, így rendkívül lényeges, milyen utakon lehet az erőművet megközelíteni.

A település vezetői évek óta tervezték az utakból adódó problémák megoldását, amelyben a megyei honatyák segítettek végül – fejezte ki köszönetét a polgármester.

A Komplex Útfelújítási Programról bővebben – kattintson!

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Gáncs István, Horváth István, közlekedés, Tengelic, Tolna megye
Close