full screen background image
Search
2019. április 22. hétfő -
  • :
  • :

A gyerekekre fordított befektetésnél nincs jobb

A gyerekekre fordított befektetésnél nincs jobb

2018.11.01. Nincs jobb befektetés Magyarországon, mint hogy a gyerekeink számára biztosítsunk jobb körülményeket – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Művelődési Központ Napközi Otthonos Óvoda kibővített intézményrészének átadóján, melyet nemrég tartottak meg.

Novák Katalin rámutatott, ez a fejlesztés is jó példája annak, amikor a kormányzat erőfeszítéseihez hozzá tud tenni egy település is. Az államtitkár szólt arról, hogy Magyarországon egyre többen járnak óvodába és egyre nagyobb az igény az óvodai férőhelyek iránt. Kiemelte: az óvodapedagógusok bére jelentősen, 2010-hez képest átlagosan csaknem ötven százalékkal emelkedett. A pedagógusszakma és -életpálya vonzóbbá vált, amit az is bizonyít, hogy ma 1200-al többen foglalkoznak óvodáskorú gyerekekkel, mint korábban – mondta Novák Katalin.

A Pöttöm Park Óvoda felújítására 70 millió forint állami forrás állt rendelkezésre, a város pedig 90 millió forint saját forrást biztosított hozzá – közölte az avatóünnepségen Lesi Árpád (Fidesz-KDNP) kunszentmiklósi polgármester.

Az 1970-es években épült és most felújított, illetve kibővített óvodába jelenleg 192 gyermek jár. A négycsoportos óvoda két csoportszobával bővült, új tornaszobát is kialakítottak, és kiszolgálóhelyiségek is épültek; emellett kibővítették a játszóudvart, multifunkciós sportpálya épült, valamint megújult az intézmény teljes eszközparkja is. Salacz László fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt: az óvodafelújítás is bizonyítja, Kunszentmiklós gondol a jövőjére.

MÖOSZ/MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Kunszentmiklós, Novák Katalin
Close