full screen background image
Search
2020. augusztus 4. kedd -
  • :
  • :

A digitális képességfejlesztés Csongrád megye hosszú távú, gazdasági érdeke

A digitális képességfejlesztés Csongrád megye hosszú távú, gazdasági érdeke

2020.02.05. A legismertebb IT cégek gyakorlatát mutatták be nemzetközi szakemberek előtt Csongrád megyében.

A gazdaság fejlesztését célzó, regionális kezdeményezésekkel ismerkedtek Csongrád megyei és nemzetközi szakemberek az Interreg Europe program keretében, Ópusztaszeren. A találkozón, amelynek házigazdája a Csongrád Megyei Önkormányzat volt, a TRINNO projektben együttműködő szlovén, olasz, ír, és magyar partnerek vettek részt. A két napos fórumon olyan megoldásokkal ismertették meg egymást, amelyek a saját térségükben előnyös megoldásnak számítanak a gazdaság élénkítésében, a munkaerőhiány kezelésében.

Csongrád megye a digitális képességek fejlesztését tekinti lehetséges kitörési pontnak, ezért ennek jeles példáit mutatták be a külföldi partnerszervezetek képviselőinek. A Creativ_IT közösség képviseletében Knezevics Viktor tartott előadást. A BP Hungary országigazgatója a cég nemzetközi viszonylatban is példának számító kezdeményezését ismertette, amelynek lényege, hogy támogatják a digitális képességek minél korábbi fejlesztését. Már gyermekkorban elkezdik a programot, amelynek célja, hogy a digitális kompetencia folyamatosan fejlődőn a térségükben. Programjuk eredményei azt igazolják, hogy ezzel a befektetéssel egy adott terület hosszú távon képessé válhat arra, hogy versenyképes opcióként számolhassanak vele az IT cégek. A közösségnek olyan hazai és nemzetközi tekintéllyel rendelkező informatikai cégek és vállalkozások a tagjai, mint például az EPAM, az Evosoft, illetve a PC Trade Systems.

A szakmai nap másik vendége Szabó Márton volt. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgató-helyettese előadásában azt mutatta be, hogy milyen előnyös tulajdonságai vannak Csongrád megyének a befektetők szempontjából. A megyei önkormányzat új vezetése elkötelezett az iránt, hogy a megye településeit segítse a szakmai munkájával. Ennek egyik formája lehet a befektetés-ösztönzés is, mely szintén megjelenik a TRINNO projekt akció témái között. Az előadások szünetében azzal a céllal folytatott személyes egyeztetést Szabó Mártonnal Gémes László, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke, illetve Csáki Béla, alelnök, hogy a két intézmény közti szorosabb kapcsolat kiépítésének konkrét lépéseit meghatározzák.

Forrás: Csongrád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád-Csanád megye, Interreg, önkormányzat, Ópusztaszer
Close