full screen background image
Search
2020. május 28. csütörtök -
  • :
  • :

A beszámolók ülése volt a mostani Hajdú-Biharban

A beszámolók ülése volt a mostani Hajdú-Biharban

2019.06.17. Május 17-én tartotta soron következő ülését a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés.

Az ülés megbízólevél átadással és eskütétellel kezdődött, ugyanis Vértesi István (Jobbik) lemondott tisztségéről, helyét Gurbán László vette át.

A testület ezután elfogadta a Hajdú-Bihar Megyei Területrendezési terv módosításának aktuális helyzetéről szóló tájékoztatót, és az „Alföld kerékpáros stratégia 2017” tervezetének megyére vonatkozóan kidolgozott, aktualizált térképi mellékletét. A stratégia munkálatai jelenleg is zajlanak; célja, hogy támogassa a megye turisztikai fejlesztését, valamint megalapozza a jövőbeni kerékpározási fejlesztési célú beruházásokat.

A területrendezési tervet Gonda-Magyar Andrea megyei főépítész, és Ongjerth Richárd terület- és településrendezési vezető ismertette.

A közgyűlés elfogadta továbbá a megyei önkormányzat 2018. évi zárszámadásáról szóló rendeletét, valamint a 2019. évi költségvetési rendeletének módosítását, tekintettel arra, hogy immár harminc pályázatot kezel a hivatal, így az idei főösszeg már megközelíti az 1,1 milliárd forintot.

Jóváhagyták a képviselők a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft., valamint az INNOVA Nonprofit Kft. 2018. évi számviteli beszámolóját, és helybenhagyták a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2018. évi működéséről, vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről szóló beszámolót is.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Hajdú-Bihar megye, közgyűlés, önkormányzat
Close