full screen background image
Search
2019. december 6. péntek -
  • :
  • :

48. Mogersdorf Nemzetközi Kultúrtörténeti Szimpózion

48. Mogersdorf Nemzetközi Kultúrtörténeti Szimpózion

2019.07.08. Az idén 50 éves a Nemzetközi Kultúrtörténeti Szimpózium Mogersdorf. 1969 óta találkoznak itt tudósok és történészek, hogy megvitassák a pannon térségben felmerülő, valamint tartományukhoz kapcsolódó témákat. Az idei a 48. szimpóziumon, a pannon térség étkezési szokásairól/„Karge Kost und Herrschaftsadel“ volt szó. A rendezvényen megnyitó beszédet mondott Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is, aki kiemelte az idei konferencia témaválasztásának fontosságát.

Az idei konferencia július 2-tól július 5-ig tartott és számos magyar előadó vett részt a nemzetközi találkozón. Az előadók közt volt Benda Borbála Vas megyéből, aki a magyar arisztokraták étkezési szokásairól, Horváth Sándor pedig a nyugat-magyarországi 17-19. századi ételekről adott elő. Janoska Katharina a roma népcsoport étkezési sztereotípiáiról tartott előadást.

A nemzetközi szimpózium nem csak Mogersdorfon kerül megtartásra, hanem felváltva Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban vagy Stájerországban is. A szimpózium még a vasfüggöny idejében is adott alkalmat arra, hogy az országhatárok ellenére találkozhassanak a résztvevők, előadók és meghívott vendégek. Az idei ötnapos találkozó a jubileumi év tiszteletére ismét Mogersdorfon került megszervezésre.

Forrás: Vas Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in konferencia, Majthényi László
Close