full screen background image
Search
2020. május 28. csütörtök -
  • :
  • :

200 millió forintból fejlesztik az EuroVelo 13 kerékpáros útvonalat és környezetét

200 millió forintból fejlesztik az EuroVelo 13 kerékpáros útvonalat és környezetét

2018.10.04. 2018. január 1-ével megkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnere, a Felső-Bácskai és Homokháti Értékmegőrző Naturpark Egyesület TOP-1.2.1-16-BK2-2017-00001 azonosító számú, „Az EuroVelo 13 kerékpáros útvonal és környezetének ökoturisztikai fejlesztése” című, 199.954.822,- Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesített projektjének megvalósítása.

A fejlesztés közvetlen célja az EuroVelo 13 nemzetközi kerékpáros útvonal Nagybaracska és Kelebia közt húzódó Bács-Kiskun megyei szakaszának láthatóvá tétele, valamint a nyomvonalat övező Felső-Bácska – Homokhát Natúrpark közös ökoturisztikai fejlesztése. A projekt keretében számos, a célcsoportok igényeihez illeszkedő szolgáltatás megvalósítása történik annak érdekében, hogy az elégedett vendégek közül mind több legyen a visszatérő vendégek száma, valamint – a hatékony marketingnek (is) köszönhetően – emelkedjen a térségbe látogató turisták száma és növekedjen az itt tartózkodás ideje.

A turisztikai vonzerő növekedésével várhatóan erősödik a turisztikai kereslet is a térségben. A projekt további célja, hogy a minőségi kínálat erősödésével emelkedjen a turisztikai költés is, valamint az ökoturisztikai létesítmények szezonon kívüli hasznosítása hozzájáruljon a szezonalitás csökkentéséhez.

A projekt keretében a Natúrpark területén közvetlen cél a turisztikai hasznosításhoz szükséges fogadási feltételek kialakítása és fejlesztése: látogatóközpont, többfunkciós bemutatótér kialakítása, fejlesztése, kapcsolódó épületállomány turisztikai, kulturális célú fenntartható fejlesztése, valamint a komplex turisztikai, információs és látogatómenedzsment szolgáltatások fejlesztése.

A célcsoport specifikus turisztikai vonzerő elemek kialakítása, bővítése, valamint az élményelemeket jelentő technikai fejlesztések, interaktív bemutatási formák kialakítása, valamint az aktív természetjáró infrastruktúra megvalósítása, továbbfejlesztése is kiemelt célként jelenik meg.

A Felső-Bácska–Homokhát Natúrpark létrehozásában 12 település vett részt, ezek a települések Ásotthalom, Bácsalmás, Bácsszőlős, Csikéria, Katymár, Kelebia, Kunbaja, Madaras, Mátételke, Öttömös, Tataháza és Tompa. Ugyanakkor e projekt keretében az ökoturisztikai fejlesztések Bácsalmás, Tompa és Kelebia település területén valósulnak meg.

További információk résztvevő partnerek honlapjain érhetők el.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat. A kép illusztráció.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Kelebia, Nagybaracska, natúrpark, önkormányzat
Close