full screen background image
Search
2019. július 19. péntek -
  • :
  • :

137 millió forintból vált környezetbaráttá és 21. századivá az algyői hivatal

137 millió forintból vált környezetbaráttá és 21. századivá az algyői hivatal

2019.04.05. Az Egészségház és a Civilház után, a megújult polgármesteri hivatalt is átadták a Csongrád megyei Algyőn – mindhárom épület egy közös, 200 millió forintos TOP-pályázat keretében került korszerűsítésre.

A hivatalt 137 millió forintból fejlesztették, ebből 60 millió forint az algyői önkormányzat által biztosított önerő volt.

Az operatív program keretében elnyert megyei, 29,9 milliárd forintos keretnek az értékteremtés volt a célja, Algyőn ez sikerült. – Jól látszik, minőségi munkát végeztek, és nem spóroltak, helyette inkább komplexen gondolkoztak, és önerőt hozzátéve dupla értéket hoztak létre. Itt az energetikai fejlesztés olcsóbb üzemeltetést és megújuló energia használatát jelentette, miközben szépen ápoltak egy régi épületet, ami nem kis kihívás – mondta Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.

Élhetőbbé vált az épület, így kellemesebb, színvonalasabb lesz az ügyintézés a jövőben. Olyan anyagokat használtunk, amelyek megfelelnek a mai kor követelményeinek, ugyanakkor egészségesek, például fa nyílászárókat építettünk be, kőzetgyapottal szigeteltük a belső teret, így a külső, régi jellege is megmaradt az ingatlannak. Emellett új aljzatot csináltunk, és a vízszigetelést is elvégeztük – mondta Molnár Áron, Algyő polgármestere.

Forrás: Csongrád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Algyő, Csongrád megye
Close