full screen background image
Search
2018. november 19. hétfő -
  • :
  • :

1001. szál

1001. szál

2018.07.06. 1000 szálon kötődik egymáshoz Alsónyék és Bátaszék, s ennek tükrében 1001.-nek számít a két település között épülő kerékpárút – hangoztatta beszédében Dózsa-Pál Tibor alsónyéki polgármester. A településvezető Bátaszéki kollegájával, Bozsolik Róberttel, valamint Fehérvári Tamással, a Tolna Megyei Közgyűlés elnökével leplezte le a város határában elhelyezett alapkövet, amely a TOP-os forrásból készülő kerékpárút beruházás kezdetét szimbolizálja. A falu 277 millió forintos projektjének köszönhetően épül egy kilométer hosszúságú bicikliút.

Fehérvári Tamás a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projektekről szólva elmondta: a 27,55 milliárd keretösszeg szinte teljes mértékben gazdára talált, s a létrejövő fejlesztések látszani fognak a megyén. Az elsődleges cél természetesen a gazdaságfejlesztés, a munkahelyteremtés és infrastruktúra fejlesztés, ugyanakkor ezek által a mindennapi élet megkönnyítése, a családalapítás elősegítése, illetve az életminőség javítása számítanak elsődlegesnek – világított rá az elnök.

Dombóvárról idefelé számos kerékpárossal találkozott, s a szembetűnően zsúfolt közlekedés nem járult hozzá a biciklisek komfortérzetéhez. Ebből kifolyólag is fontos, hogy olyan tereket nyissunk az embereknek, ahol biztonságosan közlekedhetnek kerékpárral, legyen szó hobbiról vagy akár munkába járásról – fogalmazta meg a megyei önkormányzat célját Fehérvári Tamás.

Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere Dózsa-Pál Tibor véleményét osztotta, Bátaszék és Alsónyék kapcsolatát illetően. A város vezetője köszönetet mondott a Tolna Megyei Önkormányzatnak, amiért számos fejlesztés valósulhat meg Bátaszéken, TOP forrásokból.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Alsónyék, Bátaszék, Fehérvári Tamás, kerékpár, Tolna megye, TOP
Close