full screen background image
Search
2020. december 2. szerda -
  • :
  • :

Szatymaz is csatlakozott a Foglalkoztatási Paktum Közösséghez

Szatymaz is csatlakozott a Foglalkoztatási Paktum Közösséghez

2020.05.07. A helyi paktumiroda munkatársa rendszeresen tartott fogadóórát Szatymazon. A rendelkezésünkre álló információk alapján majdnem 20 munkavállaló tudta kihasználni a megyei paktum nyújtotta lehetőségeket – mondta el Barna Károly, Szatymaz polgármestere.

A Járási Hivatallal való együttműködés példaértékű, eddig bármilyen problémával fordultunk hozzájuk, mindig érdemi segítséget kaptunk.

Szatymazon egyébként-köszönhetően elsősorban a helyi vállalkozásoknak és Szeged közelségének-, a munkanélküliség szintje határozottan csökkent, sőt inkább munkaerőhiányról beszéltünk egészen a koronavírus járvány kezdetéig. A helyi munkaadók álláshirdetései folyamatosan megjelentek az önkormányzat hirdetőtábláin, internetes felületein is.

A paktumnak köszönhetően nem csak az elhelyezkedő munkavállalók jártak jól, hanem a munkaadók is kihasználták a bértámogatások lehetőségét.

A járványhelyzet következtében azok a nagyobb munkaadók, akik többek között sok szatymazit is foglalkoztatnak próbálnak előre gondolkodni, hogy megtarthassák munkavállalóikat. Ennek érdekében például helyi termelőket keresnek meg szezonális, mezőgazdasági munkák után érdeklődve, hogy munkavállalóikat ne kelljen elbocsátaniuk.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM)

Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001

Forrás: szegedma.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Barna Károly, Csongrád-Csanád megye, foglalkoztatás
Close